Natuurlijk Olst Ondernemend Olst natuurlijkolst

Vrijdag 6 april opent Naaiatelier Bandaris in Olst haar deuren !

Posted: April 3, 2018-Likes: 0-Comments: 0-Categories: Uncategorized

Op vrijdag 6 april openen Bandar en Qamar Abdulmoula hun naaiatelier Bandaris aan de Aaldert Geertsstraat 25 in Olst. Kleermaker Bandar en zijn vrouw Qamar moesten 4 jaar geleden met hun gezin vluchten vanuit Syrië. Inmiddels wonen ze al weer enkele jaren in Olst waar ze vanaf vrijdag eindelijk hun vak weer mogen uitoefenen. Het naaiatelier vormt de plek waar kleding wordt gemaakt en hersteld of waar klanten hun kleding kunnen brengen om deze te laten stomen. Daarnaast verkopen ze kwalitatieve ritsen en garens die Henny Brouwer, van de recent gestopte Santenkraam, voorheen verkocht.

Bandar beheerst verschillende (ambachtelijke) technieken binnen het kleermakersvak. Deze technieken kwamen eerder van pas toen hij als één van de vrijwilligers de kostuums voor het theaterstuk operatie IJssellinie vermaakte. Hoewel de winkel nog niet open was, ging zijn naam al rond in de regio. In de winkel is een ruime paskamer gerealiseerd waar kleding op maat kan worden aangemeten. Ook voor klanten met lichamelijke beperkingen kan Bandaris vanuit ervaring, veel betekenen.

In de afgelopen weken is er hard gewerkt om vrijdag het naaiatelier te kunnen openen. Zeker 25 dorpsgenoten, waaronder enkele ondernemers, staken de handen uit de mouwen om Bandar en Qamar op weg te helpen. Met daarnaast de hulp van het Ondernemershuis en de Gemeente Olst-Wijhe is het gelukt om deze ondernemers in bedrijf te krijgen. Vol trots laten Bandar en Qamar dan ook vanaf vrijdag de winkel aan hun toekomstige klanten zien. Ze zijn dankbaar voor alle hulp die ze tot nog toe mogen ervaren en ontmoeten u graag. Bezoekt u de Olster weekmarkt dan treft u Bandaris, vlakbij de markt. De officiële opening zal ‘s middag tussen 15.00 en 16.00 uur plaatsvinden.

Prev / Next Post